irodaiviztisztito.hu

A kristálytiszta víz

Technológia

Fordított ozmózis eljárás

A Platinus Aqua Kft a ma ismert egyik legmodernebb eljárást, a fordított ozmózis szűrési technológiát alkalmazza irodai víztisztító és vízadagoló készülékeiben.

NASA – fejlesztés

A 60-as években – a hidegháború alatt – a NASA nagyszabású fejlesztésekbe kezdett egy új technológia irányában. A feladat a következő volt: biztonságos és KRISTÁLYTISZTA ivóvíz ellátást biztosítani az amerikai tengerészgyalogosoknak ellenséges területeken történő bevetés esetén akkor is, ha az ellenség vegyi és biológiai fegyverekkel megmérgezi a helyi vízkészleteket. Erre a feladatra semmilyen korábban ismert vízszűrési technológia nem volt alkalmas.

Szakemberek ezt az eljárást tartják a 21. század megoldásának.
A fordítottozmózis-technológiával működő víztisztító készülékkel minden eddig ismert vízszűrésnél tízezerszer jobb eredmény érhető el.(!) Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy azokat a vízben található szennyező molekulákat, amelyeket bármilyen hagyományos szűrési technológia nem képes kiszűrni, azoknál tízezerszer kisebb méretű molekulákat a fordított ozmózis víztisztító készülékek képesek eltávolítani a vízből.

Ivóvíz az űrben

A technológia sikerét mutatja, hogy az öbölháborúban több ezer ilyen elven működő víztisztító készüléket használtak az amerikai katonák. A Nemzetközi Űrállomáson ugyanez a NASA által fejlesztett készülék biztosítja az űrhajósok számára az éltető nedűt, ahol egy zárt rendszerben, közvetlenül a vizeletből és a kilélegzett párából (a klímaberendezések kondenzvizéből) kell előállítani a KRISTÁLYTISZTA ivóvizet.

Az öntisztító fordított ozmózis membrán működési elve

Az ozmotikus vízszűrő működése a természetből jól ismert folyamat, az ozmózis elvén alapul. Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul az oldat, ameddig kiegyenlítődik a két oldal ozmotikus nyomása. A fordított ozmózis során az alkalmazott nyomás segítségével az oldószer préselődik át a membránon, és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra.
A tisztított víz mennyiségének aránya függ a vízminőségtől és a készülék felépítésétől: 1:2 aránytól 1:10 arányig terjedhet. Az ozmózismembrán nagyon kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyeken keresztül csak a vízmolekulák tudnak átjutni, minden egyéb anyag kívül marad.

Az így előállított kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, gyógyszermaradványokat, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus, radioaktív és rákkeltő anyagokat.

 

Információk

Telefonos konzultáció: 06-1-323-0000

E-mail: info@irodaiviztisztito.hu


PlatinusAqua Kft.

©2016 irodaiviztisztito.hu

Minden jog fenntartva.