irodaiviztisztito.hu

A kristálytiszta víz

Egy városi legenda – a víznek ásványi anyagokat kell tartalmaznia. 2. rész

Az 1. részben tárgyaltuk a vízben lévő szervetlen ásványi anyagok káros élettani hatásait, elmagyarázva, miért nem egészséges az életvitel szerű ásványvízfogyasztás. Beszéltünk arról, hogy szervezetünk kizárólag szerves anyagok feldolgozására alkalmas, ezért a nélkülözhetetlen ásványi sókat, nyomelemeket a szilárd táplálékkal célszerű bevinni. Elmagyaráztuk, hogy az ásványvizek, – még ha szerves tápanyagokat tartalmaznának, – sem lennének képesek fedezni egy felnőtt ember 1 napra való ásványi anyag szükségletét. Ahhoz, hogy vízből lássuk el szervezetünket a megfelelő mennyiségű ásványi anyaggal, minimum 20-25 litert kellene meginnunk, ami teljes képtelenség, ráadásul már ennek a mennyiségnek a fele is halálos adagnak minősül.
Ezekkel az alapismeretekkel menjünk tovább és ismerkedjünk meg a víz élettani szerepével.

Az emberi test több mint 70%-ban vízből áll, így nem lehet túlbecsülni a víz élettani szerepét. A víz szervezetünk „szállítóeszköze”, amely kétirányú, oda-vissza üzemben működve juttatja el a tápanyagokat az emésztőrendszerből a sejtekig, majd onnan oldószerként funkcionálva mossa ki a salakanyagokat, mérgeket szervezetünkből, ezen a módon szabályozva anyagcsere folyamatainkat. Szervezetünkben a víznek többek között oldószer szerepe van, ezért akkor tudja optimálisan ellátni a feladatát, ha minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz.

Az ember a történelem folyamán egészen a XX. századig felszíni forrásvizeket ivott, amelyek oldottanyag tartalma elenyészően kevés volt. Modern korunkban azonban a tiszta vízfogyasztás, köszönhetően a média által népszerűsített ezerféle üdítőitalnak jelentősen visszaszorult, helyet adva a közkedvelt hiedelemnek, amely szerint a szervezetnek folyadékra van szüksége. Ez egy csúsztatás, hiszen a szervezetnek a fent említett okok miatt nem pusztán folyadékra, hanem specifikusan kristálytiszta ivóvízre van szüksége!

Az üdítőitalok cukorral és különféle adalékanyagokkal telítettek, így sem az emésztőrendszerből nem képesek ideális mennyiségű tápanyag szállítására a sejtekig, sem onnan visszafelé hatékonyan kioldani és kiszállítani a salakanyagokat. Ha egy hasonlatot szeretnénk használni, akkor üdítőitalt, vagy ásványvizet fogyasztani olyan, mint egy dugig megrakott teherautóval érkezni egy ház lomtalanításához. Logikusan gondolkodva megállapíthatjuk, hogy egy telített oldat nem képes sem szállítóként, sem oldószerként működni.

Ezért szervezetünknek nem pusztán folyadékra – legyen az üdítőital, ásványvíz – hanem napi 2,5-3 liter kristálytiszta, oldott anyagoktól mentes ivóvízre van szüksége!

Információk

Telefonos konzultáció: 06-1-323-0000

E-mail: info@irodaiviztisztito.hu


PlatinusAqua Kft.

©2016 irodaiviztisztito.hu

Minden jog fenntartva.