irodaiviztisztito.hu

A kristálytiszta víz

Egy városi legenda – a víznek ásványi anyagokat kell tartalmaznia. 1.rész

Talán a legelterjedtebb, – mondhatni városi legendává vált vélemény szerint – a molekuláris szinten szűrt ívóvíz káros az egészségre, mivel hiányoznak belőle azok az ásványi anyagok, amelyekre a szervezetünknek napi szinten szüksége van. Munkánk során mi is gyakran találkozunk ezzel a felvetéssel, ezért tartjuk fontosnak, hogy beszéljünk, írjunk erről a témáról.

Először is érdemes elgondolkodni azon, hogy az ember a történelem során soha nem ivott mélységi vizeket, hanem mindig felszíni, vagy forrásvizekkel oltotta a szomját. Ezek elenyésző mennyiségben tartalmaztak oldott ásványi anyagokat. Az ipari forradalommal kezdődő környezetszennyezés azonban fokozatosan emberi fogyasztásra alkalmatlanná tette felszíni vizeinket, ezért kénytelenek voltunk a mélyebben fekvő vízkészletekhez nyúlni.

Elsőre persze jól hangzik, hogy 1000-1500 méter mélységből származó ásványvizet ihatunk, azonban jobban megvizsgálva a dolgot, meglepő felismerésre juthatunk. Nevezetesen arra, hogy a mélyről feltörő víz a kőzetekből kioldott szervetlen ásványi anyagokkal telített, amelyeket a szervezetünk nem képes feldolgozni, optimálisan hasznosítani, sőt megterhelést jelenthet az érhálózat, az epe és a vesék számára.

Az emberi szervezet nem alkalmas szervetlen anyagok hasznosítására, mivel nem vagyunk képesek a fotoszintézisre. A növények a szervetlen anyagokból a napfény hatására egy bonyolult – számunkra máig rejtélyes folyamat során – képesek szerves anyagokat előállítani. Ha ezt mi is meg tudnánk tenni, akkor táplálkozhatnánk akár termőfölddel is! Az emberi szervezet kizárólag szerves tápanyagok feldolgozására képes, ezért az ásványvizekben lévő szervetlen anyagok semmi haszonnal nem járnak, sőt inkább károsak, hiszen szükségtelenül megterhelik szervezetünket.

Azonban a vízben oldott ásványi anyagokkal van még egy komoly probléma.

Itt szeretnénk átadni a szót Prof. Országh József nyugalmazott vegyésznek, a kémiai tudományok doktorának:

Klinikai mérések azt mutatják, hogy az ivóvízzel felvett ásványi sók alig több, mint 20 perccel az ivás után szervezetből a vizelettel távoznak. Csak nagyon kivételes esetekben, hosszantartó teljes böjtölés alatt, hasznosít szervezetünk valami keveset az ivóvízzel fogyasztott ásványi sókból. Szervezetünk ásványi só készletét a fogyasztott táplálékból veszi fel. A különböző elemeket, amelyekre szükségünk van, mint a kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot, vasat és a nyomelemeket szervezetünk csak nagyméretű szerves molekulákkal körülvéve tudja hasznosítani…

Ezek alapján levonhatjuk a következtetést, hogy a szervezetünknek szükséges ásványi sókat és nyomelemeket nem az ivóvízből, hanem a szilárd tápanyagból kell bevinnünk. (Például 10 dkg ementáli típusú sajt tartalmazza azt a kálium mennyiséget, ami egy felnőtt ember egy napi szükséglete.)

Nem mellesleg szeretnénk megjegyezni, hogy az ásványvizek nem tartalmaznak akkora mennyiségben ásványi sókat, nyomelemeket, hogy szervezetünket képesek legyenek ellátni a szükséges mennyiséggel. Ha kizárólag a vízből szeretnénk bevinni a szükséges ásványi anyag mennyiséget, akkor naponta 20-25 liter vizet kellene fogyasztanunk, amelynek már töredéke is halálos lenne. Egy ember átlagos napi ivóvíz szükséglete 2,5-3 liter.

Egészségünk megóvása érdekében fogyasszunk rendszeresen molekuláris szinten szűrt kristálytiszta ivóvizet és táplálkozzunk tudatosan, figyelve a megfelelő mennyiségű ásványi só és nyomelem bevitelére, valamint ajánljuk jó minőségű, szerves anyagokból álló étrendkiegészítők fogyasztását is.

Információk

Telefonos konzultáció: 06-1-323-0000

E-mail: info@irodaiviztisztito.hu


PlatinusAqua Kft.

©2016 irodaiviztisztito.hu

Minden jog fenntartva.